De Club

“MVT” bestaat sinds 1978 en heeft op dit moment zo’n 25  leden, van jong tot oud en van beginneling tot expert.
De club is opgericht door een clubje modelvliegers die bij een boer gebruik mochten maken van een stuk  land.
In 1978 is dit door initiatief van oa Jaap Barsingerhorn en Kees Borst in de vorm van de huidige modelvliegclub gegoten.
De club heeft een aantal vlieginstructeurs die binnen de club graag praktijkles geven aan de nieuwe leden. Het is al te vaak gebleken dat het aanleren van modelvliegen zonder adequate begeleiding zeer frustrerend is en door het veelvuldig schade oplopen veel kosten met zich meebrengt. Menigeen stopt daardoor met deze leuke hobby terwijl dat niet nodig is.

Het vliegveld ligt onder de rook van Dirkshorn en Tuitjenhorn en ligt zo’n 1,5 km ten oosten van de rijksweg N245. Het is makkelijk bereikbaar en er is voldoende parkeerplaats naast het clubhuis en op de Notweg waar het vliegveld aan gelegen is. Het dragen en sjouwen van vliegtuigen en apparatuur  wordt hierdoor tot een minimum beperkt.

Het vliegveld is zo’n 175 bij 70 meter groot. Het gras wordt  goed onderhouden.

Doordat het gebruik van de 35 en 40 Mhz kanalen niet meer in trek is, dit  door de invoering van de 2,4 GHz TX/RX, is er vwb het gebruik van de ether geen beperking meer vwb het aantal leden. Ook de ruime vliegtijden voor de electromotoren geeft ruimte voor een groot aantal leden.
Nieuwe leden zijn dus van harte welkom!!!