De Grasmat

De Grasmat

GrasmaaienOm alle misverstanden te voorkomen hierbij het overzicht van wanneer er wordt gemaaid.

Januari en februari. In deze maanden wordt er niet gemaaid. Wil je vliegen doe dit dan met een vliegtuig zonder wielen. Dus een zwever, een toestel dat uit de hand kan worden gestart of een heli

Maart. In deze maand is de kans dat er wordt gemaaid klein. Bij aanhoudende temperaturen overdag van boven de 10 graden en geen kans op nachtvorst, zou er gemaaid kunnen worden. Anders vliegen met vliegtuigen zonder landingsgestel.

April. In deze maand begint meestal het maaien. Of er al wekelijks wordt gemaaid hangt van het weer af. Bij dagtemperaturen boven de 10 graden en geen nachtvorst wordt er gemaaid, anders niet.

Mei, juni, juli, augustus, september Tijdens deze maanden wordt er wekelijks gemaaid.

Oktober. Normaal wordt er tijdens deze maand wekelijks gemaaid, tenzij de temperaturen zoals hierboven omschreven niet worden gehaald.

November. In deze maand is de kans dat er wordt gemaaid klein. Mochten we een lange zomer hebben met een warm najaar, dan kan het zijn dat er in november nog 1 of 2 keer wordt gemaaid.

December. In deze maand wordt niet gemaaid

Nog wat andere vragen die wel eens worden gesteld:

Als er droogtescheuren ontstaan in de klei, kunnen deze dan niet worden opgevuld?

Het antwoord is: Nee. We hebben dat ooit een keer gedaan en op het moment dat het dan weer begint te regenen en de grond zet uit, dan wordt het opvulmateriaal uit de scheuren omhoog geperst en heb je overal zandsporen liggen. Klei is een materiaal dat krimpt bij droogte en weer uitzet bij regen.

Kan het gras korter worden gemaaid?

Het antwoord is: Nee. Ons veld is bepaald geen biljartlaken qua vlakheid van de grond. Als er korter wordt gemaaid dan gebruikelijk, maai op de iets hogere stukjes in de wortels van het gras. Daar verpest je het gras mee.

Kan er mest worden gestrooid?

Dat zou kunnen. We hebben dat een jaar gedaan, en toen groeide het gras wel erg hard en moest er twee keer per week worden gemaaid, vooral bij hogere temperaturen en na regen. Bovendien hebben we bijna 9.000 m2 grond, dus dat is best een dure liefhebberij.  Samenvattend: Gedurende 5/6 maanden kun je met alle vliegtuigen vliegen die je hebt. In de overige maanden kan het zijn dat beter kunt vliegen met vliegtuigen zonder landingsgestel.